HH Racing

racen in de BMW Compact Cup


Over Bucketlists, Henk Haar en HH Racing

HH Racing     Bucketlists, wie kent ze niet? Autoracen stond bij mij daar al heel lang op.

Maar ja, je wordt vanzelf ouder en dan wordt het hoog tijd dat je die bucketlist eens gaat afvinken.
In september 2020 maakte ik op een circuitdag kennis met de BMW 318ti Compact racer.
En toen ging het MIS!
Ik had het racevirus weer geheel te pakken en besloot mij te gaan verdiepen in de competitie van de BMW Compact Cup! Snel via de site van de BMW Compact Cup contact gezocht met de cuprijders. Met dat contact werd het opgelopen virus enkel erger, sterker, niet meer uit te roeien! Wat een warm onthaal, goede adviezen en steun vanuit mijn toekomstige mede(st)rijders. Mijn racelicentie was inmiddels wel verlopen. Dus, opnieuw afrijden, theorie doen en op zoek naar een goed om te bouwen BMW Compact. Dat viel niet mee, maar uiteindelijk bij Gerard Vleming (technisch coordinator, vraagbaak, adviseur, compactcup kampioen en grote motivator van de cup) een fantastische BMW 318ti Compact Cup auto aangeschaft. Om alles een beetje te financieren ook een stichting opgericht en HH Racing was geboren.En het vinkje kon op de bucketlist :-).

Next
Sponsors

Autoracen is natuurlijk kostbaarder - maar ook veel leuker EN ontspannender - dan korfbal, tafeltennis of jeu de boule. Niet dat er iets mis is met die sporten maar het zijn niet de mijne zeg maar. Mijn ballen gebruik ik liever op het circuit :-).
Om de kosten wat draagbaarder te maken zijn sponsoren een zeer welkome aanvulling op het budget, en ja, die stickers staan ook nog mooi op de auto! Maar wat heeft een sponsor er nou aan? Nou best veel! Het is een prachtig en direct middel om promotie voor het bedrijf te maken met een groot bereik. Daarnaast zijn er natuurlijk sponsordagen waarop zij worden uitgenodigt voor een dagje circuit, rondje met de coureur op hoge snelheid, de pitboxhectieck tijdens races meemaken, relaties opbouwen, netwerken en natuurlijk de kans om de heerlijke geur van benzine, olie en rubber in levende lijve te ervaren. En dat is toch net ff anders dan op de tv de Formule 1 bekijken. Je bent er ECHT bij! Trouwens, doe mij een lol, bezoek eens mijn sponsors via de onderstaande links...

WIM arbo Europe Import Service Misterbed
Garage Vleming Redleg Real Estate Het Betere Werken!

Next

De BMW Compact Cup

De BMW Compact Cup behoort al jaren tot de leukste raceklassen van de DNRT. De cup kenmerkt zich door een bonte mix van ervaren en beginnende coureurs en is de meest budgetvriendelijke manier om met een BMW te racen. De betrouwbaarheid van de auto en de regels voor het prepareren maken deze klasse niet alleen betaalbaar maar ook nog eens prettig competitief. Al voor zo’n € 5500,- zet je een raceklare B18 Compact op de baan!
Voor de B19 klasse binnen de Compact Cup, de klasse waar ik in rij, is wat meer toegestaan. De B19 rijdt met de snellere m44 motor, heeft een aangepaste demperset met bijpassende veren, een sperdifferentieel, speciale cupsoftware, lichter vliegwiel enzovoorts. In combinatie met de goede gewichtsverdeling en achterwielaandrijving van de BMW Compact zorgt deze set voor rondentijden waar veel duurdere raceklassen zich niet voor zouden schamen.
De toprijders uit de cup rijden op Zandvoort rondetijden van 2.04/2.05. Ik heb dus nog een uitdaging!

Next

DE BMW 318ti Compact Racer

Ik race met de BMW 318ti Compact onder nummer 222. Zoals reeds gezegd, er is een B-18 en een B-19 versie. Ik race dus met de B-19 versie. De B-19 werd gebouwd tussen 1996 en 1999 en heeft de M44 motor met 1895 cc en levert in BCC-race uitvoering rond de 150 pk. Aan de BMW is veel gedaan. Zo is het interieur volledig verwijderd, zijn alle dreunplaten en isolatie er uit, is er andere (cup)software in de ECC geladen, zitten er andere -grotere- remmen onder, is er een lichter vliegwiel geplaatst, is de BMW voorzien van andere -special voor de BMW Compact Cup door Intrax ontworpen- dempers en camberplates, een sperdifferentieel met ratio 3.91, type 188 groothuis en nog veel meer.
Wil je meer weten over de aanpassingen aan de BMW B-19 Cup auto kijk dan hier >>> BCC: OPBOUW VAN DE CUP AUTO <<<.Foto's

(Klik op een foto voor een vegroting.)